top of page

Hoe Combineer Je Een Maxi Rok?

Bijgewerkt op: 7 sep. 2020

In deze nieuwe Blog post laat ik jou zien hoe je een maxi rok op verschillende manieren kunt combineren. Ik krijg namelijk vaak de vraag hoe je met 1 rok meerdere looks kunt maken voor verschillende gelegenheden. Zelf sta ik twee dagen in een dames mode zaak en vind ik het fijn om klanten te helpen door middel van items uit te kiezen waar zij zich fijn in voelen, maar ook om hun te adviseren op wat voor manieren zij deze items allemaal kunnen combineren. Zo krijgen zij meer inspiratie en zullen zij ook minder stressen als ze voor de kast staan. Nu ik dit bij klanten veel doe wil ik dit ook overbrengen naar jou!


Om te beginnen heb ik zelf een liefdes verhouding met lange rokken. Dit is pas dit jaar gekomen, want eerst vond ik het altijd echt iets voor oudere vrouwen….. (wat helemaal niet zo is dus!) Dit jaar heb ik veel rokken gepast en heb ik mijn favoriete model gevonden. Het liefst wil ik deze rok in elke print en kleur die er bestaat, maar dan zou ik geen geld meer overhouden… Het gaat namelijk om de Fabienne Chapot Rok.

Ik ga als voorbeeld deze Bobo maxi rok gebruiken. Dit modelletje heeft een Vloeiende A-lijn als pasvorm, hoog in de taille en wijd uitlopend naar beneden. Ook sla je deze rok om als een wikkelrok. De rok bevat een strik als sluiting waardoor je hem zelf kan afstellen naar jouw lichaamsvorm. Ikzelf plaats deze rok hoog in mijn taille zodat het accent naar mijn taille gaat en de lengte van mijn lichaam optisch langer lijkt.
Ik ga jullie drie looks laten zien:

  • A Touch Of Color

  • Festival Ready

  • Mix & MatchA Touch Of Color

Door kleur toe te voegen in deze outfit maak je de look net iets meer spicy en unieker. Ik heb gekozen voor deze Zeegroene tint. Het geeft de look een frisse en Chique uitstraling. Zeegroen laat ik ook weer terug komen in de oorbellen zodat de look in zijn geheel klopt. De blouse heb ik in de zelfde print als de rok gekozen omdat het dan net lijkt alsof je een jurk aanhebt (twee vliegen in één klap)! Stop de blouse in de rok en doe de gilet eroverheen en je bent ready to go!

Blouse Fabienne Chapot

Gilet Claudie Pierlot

Rok Fabienne Chapot

Leren Laarzen Scotch & Soda

Ketting Mianzai

Oorbellen LucardiFestival Ready

In deze periode van het jaar zullen er helaas geen festivals plaatsvinden. Wij hebben te dealen met het Corona virus! Maar… Dat betekend niet dat jij geen festival look kunt maken met de maxi rok van Fabienne Chapot. Deze outfit zou jij ook gerust kunnen aantrekken op een doordeweekse dag of in het weekend! Het spijkerjasje en de Dr Martens geven de look een stoere uitstraling. Dit alles bij elkaar gemixt is echt een YES! Dat feestje komt volgend jaar wel!

Croptop Olivia & Kate

Rok Fabienne Chapot

Schoenen Dr Martens

Armband Anna + Nina

Heuptas Zadig&Voltaire

Spijkerjas Alix The LabelMix & Match

Jij zult vast wel denken, wow… Er is heel veel gemixt met kleuren, stoffen en prints. Maar dat is juist het leuke van mixen en matchen. Tegenwoordig kun je gemakkelijk alles combineren met elkaar. Niks is te gek! Ik heb gekozen voor een Lila kleurige blouse als basis item en ben zo verder gegaan met de rest van de look. Eén item nemen als focus punt is altijd het makkelijkst. Zo creëer je al snel een gehele look.


Aangezien er hartjes in de rok zitten en ik met een licht paarse tint werk, heb ik de look wel wat liever gehouden en niet teveel stoere items toegevoegd. In de accessoires kun je dit terugzien. Toch hou ik er zelf van om wat stoere elementen toe te voegen en heb ik de look wat stoerder gemaakt door middel van een oversized blazer en Dr Martens. Vergeet overigens niet om de blouse in de rok te stoppen zodat je goed je taille accentueert.

Blouse Scotch & Soda

Rok Fabienne Chapot

Blazer Maje

Ring Gucci

Schoenen Dr Martens

Telefoon Houder Tas Balenciaga


Vond jij deze looks nou leuk? Heb jij hier wat meer inspiratie uit kunnen halen? Laat het mij weten doormiddel van een rood hartje of comment hieronder wat jij ervan vond!

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Western

Glam

bottom of page